Frequently asked questions

Fråga: Är det säkert att handla med kreditkort via er webbshop?
Svar: Ja, det är mycket säkert och tryggt. Vi samarbetar med DIBS som är Skandinaviens ledande leverantör av betalsystem, DIBS system är certifierad och uppfyller alla säkerhetskrav från banker och kortorganisationer. När du gör en kortbetalning så når aldrig ditt kortnummer till oss utan den informationen (kortnr, giltighetstid och cvv2-kod) stannar på DIBS server. Vi har inte tillgång till den informationen. Läs gärna mer på www.dibs.se (öppnas i nytt fönster).

Fråga: Vad kostar frakten från er webbshop och hur lång tid tar det?
Leveranstiden är normalt 5-10 arbetsdagar och fraktkostnaden för beställningar inom Sverige är 180 SEK, oavsett hur många produkter du beställer.

Fråga: Är det svårt att använda Wallconcepts produkter?
Svar: Alla motiv skall gå att få upp på väggen på egen hand men om du känner dig osäker eller inte vill ta några risker, föreslår vi att du tar hjälp av en vän.

Fråga: Vad ska jag välja stencil eller vinyl?
Svar: VINYLEN är en utskuren dekal som ger en illusion av en väggmålning med 15 olika färger att välja på. Med den slipper du måla och uppsättningen är enklare. Du kan även ta bort vinylen när du tröttnat på motivet, utan att den lämnar efter sig några spår eller märken på din vägg. Vinylen är över lag något större i motivmått/proportioner än schablonen/stencilen se aktuella mått för valt motiv i shopen.

STENCILEN/SCHABLONEN kräver färg och målning, uppsättningen är lite svårare och vissa kantavikelser kan förekomma beroende på vilket underlag du målar på. Den stora skillnaden här är att du får välja en egen färg och att det blir en riktig väggmålning på väggen. Schablonen/stencilen är över lag något mindre i motivmått/proportioner än vinylen se aktuella mått för valt motiv i shopen.

Fråga: Kan jag få större/mindre storlekar?
Svar: Storlekar och motiv går att specialbeställa, men av förklarliga skäl kan detta leda till en högre kostnad.

Fråga: Hur lång tid tar monteringen?
Svar: Oftast beror detta på motivet och hur detaljrikt det är. Normal tid för uppsättning är c:a en timme för schablonen och c:a 30 min för vinylen.

Fråga: Kan jag reklamera om det går fel?
Svar: Det går att reklamera om du skulle finna något fel på produkten innan monteringen har påbörjats.

Fråga: Är detta en vanlig plastschablon?
Svar: Nej! Wallconcepts klister-schablon består av tre lager: Ett som håller ihop motivet, ett som skyddar dekalklistret samt ett lager som sitter kvar under tiden du handmålar grund- samt vald färg.

Fråga: Kan man få egna motiv gjorda?
Svar: Kontakta oss personligen för vidare information angående detta.

Fråga: Hur ofta lanseras nya motiv?
Svar: Wallconcepts galleri och produktlista förnyas ofta. Att prenumerera på vårt NYHETSBREV, här via webbplatsen, är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad på det senaste.

Fråga: Fungerar detta på alla väggar?
Svar: Wallconcepts dekalschabloner fungerar på de flesta av hemmets väggar, även på övermålad tapet, dock ej direkt på tapet då det finns risk att tapetpappret släpper. Kom ihåg att ju slätare underlag du monterar på desto skarpare blir motivet.

Fråga: Hur vet jag att färgen för vinylen som visas på skärmen är 100% korrekt?
Svar: Wallconcept ger endast en indikation på de färger som finns till försäljning. Som regel har vi använt, typiska färger, så som de flesta känner igen dem. Exempelvis är en röd färg hos oss en typisk röd färg så som CocaColas logotype. Känn efter vilken färg som passar bäst in i ditt hem, jämför sedan med vårt utbud på din skärm. Resultatet kan i värsta fall skilja sig en nyans mot vad du kanske hade tänkt dig från början. Skulle det mot förmodan inte alls passa din smak kan du alltid ångra dig, vi vill att du ska vara nöjd. Se gärna Villkor: ångerrätt.

Fråga: Hur länge sitter dekalerna på väggen?
Svar: Följer du manualen ska de sitta säkert för en lång tid framöver.

Svenska villkor vid beställningar från Wallconcepts webbshop.

Allmänt

Du måste vara över 18 år för att kunna göra bestallningar från vår hemsida. Villkoren gäller mellan dig som köpare och wallconcept.com som säljare. För konsumenter tillämpas konsumentköplagen och distansavtalslagen. För företag tillämpas köplagen. Sortimentet uppdateras regelbundet. Alla beställningar som görs via vår hemsida är bindande.

Priser

Priserna anges i SEK och är styckpriser inklusive moms. Det pris som finns angivet i prislistan den dag du gör din beställning är det pris som gäller för din beställning.

Betalning

Betalning kan ske på följande sätt:

Fakturabetalning Privatperson:
Wallconcept.com använder Kreditor Europe AB och deras tjänst Fakturera mig. För att handla mot faktura behöver vi ditt personnummer. Förutsättning för privatpersoner att få handla mot faktura är att du är över 18 år, är svensk medborgare och inte har några betalningsanmärkningar. Adressen du anger måste vara samma adress som den du är folkbokförd på. Totala inköp med obetalda fakturor via Kreditor får inte överstiga 10.000 kr inkl moms, den nya fakturan kommer då inte godkännas och du uppmanas att välja ett av våra andra betalalternativ. Är du 18-20 år får du handla för max 1.500 kr. I din leverans sänder vi med en följesedel. Fakturan sänder vi i ett separat brev. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar netto. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med, f.n. 50 kr, samt dröjsmålsränta med 8 % + referensräntan. När du väljer att betala mot faktura tar vi ut en expeditionsavgift på 45 kr. Vill du veta mer om faktura eller se om din betalning registrerats kan du gå hit: www.faktureramig.se (öppnas i nytt fönster).

Fakturabetalning Företag:
Wallconcept.com samarbetar med Kreditor Europe AB och deras tjänst Fakturera mig. För att handla mot faktura behöver vi Ert företags organisationsnummer. Förutsättning för företag att få handla mot faktura är att fšretaget har ett svenskt organisationsnummer och inte har några betalningsanmärkningar. Adressen måste vara samma adress som den företaget är registrerat på. Totala inköp med obetalda fakturor via Kreditor får f.n. inte överstiga 10.000 kr inkl moms, den nya fakturan kommer då inte godkännas och ni uppmanas att välja ett av våra andra betalalternativ. I din leverans sänder vi med en följesedel. Fakturan sänder vi i ett separat brev. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar netto. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med, f.n. 50 kr, samt dröjsmålsränta med 8 % + referensräntan. När du väljer att betala mot faktura tar vi ut en expeditionsavgift på 45 kr. Vill du veta mer om faktura eller se om din betalning registrerats kan du gå hit: www.faktureramig.se (öppnas i nytt fönster).

Kortbetalning
Betalning kan göras med VISA, MasterCard och American Express. Vi samarbetar med DIBS som är Skandinaviens ledande leverantör av betalsystem, DIBS system är certifierad och uppfyller alla säkerhetskrav från banker och kortorganisationer. När du gör en kortbetalning så når aldrig ditt kortnummer till oss utan den informationen (kortnr, giltighetstid och cvv2-kod) stannar på DIBS server. Vi har inte tillgång till den informationen. Se www.dibs.se (öppnas i nytt fönster) för mer information om vår betalväxel.

Leveranssätt

Vi levererar de beställda varorna till ditt närmaste postserviceställe. När din beställning finns tillgänglig att hämta ut får du en uthämtningsavi med posten och ett meddelande till den e-postadress du angett vid beställningstillfället.

Leveranstiden

Leveranstiden är normalt 5-10 arbetsdagar.

Leveranskostnad inom Sverige

Priserna gäller endast för leverans inom Sverige. Fraktkostnaden för beställningar inom Sverige är 180 SEK. Om du önskar leverans utanför Sveriges gränser, vänligen kontakta oss för prisuppgift.

Skador

Om du vid mottagandet av varan upptäcker att försändelsen är transportskadad måste du omedelbart anmäla detta till posten eller utlämningsstället. Om varken posten eller utlämningsstället åtar sig ansvaret för de skadade varorna, skall du omedelbart kontakta oss. Om din vara skadas eller kommer bort under transporten från wallconcept.com till dig är wallconcept.com betalningsansvarigt. Betalningsansvaret sträcker sig inte längre än till det belopp du beställt varor för samt leveranskostnaden.

Outlösta/Ej uthämtade varor

Vid outlösta/ej uthämtade varor som går i retur till oss förbehåller vi oss rätten att debitera dig samtliga kostnader för din beställning, för hanteringen av det outlösta paketet och administrativa kostnader och frakter. Din betalning skall vara oss tillhanda inom femton dagar från fakturadatum.

Reklamation

Skulle du få en annan vara än den du har beställt eller ser tillverkningsskador på varan, som inte orsakats av transporten, måste du omgående anmäla detta till oss. Kontakta wallcontact.com per e-mail: reklamationer@wallconcept.com så att vi kan rätta till felet. Ersättningsleveransen sker utan kostnad för dig. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses inte av oss. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens beslut vid eventuella tvister angående reklamation.

Ångerrätt

Du har 14 dagars ångerrätt på ditt köp. Om du ångrar ditt köp får du själv betala returportot. Ångerrätten kan endast utövas i det fall varan du har tagit emot huvudsakligen är i oförändrat skick när vi mottager varan. Om varan skadas eller kommer bort när du återsänder den till wallconcept.com är du betalningsansvarig för det belopp till vilket du beställt varor för samt leveranskostnaden. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses inte av oss. Om du beställer en specialtillverkad vara har du har ingen ångerrätt på ditt köp.

Personuppgifter

Wallconcept är personuppgiftsansvarig för hanteringen av de personuppgifter du lämnar till oss vid beställning. Uppgifterna kommer inte under några omständigheter lämnas vidare till tredje part.

Force Majeure

Om vi inte kan fullfölja avtalet på grund av ett hinder utanför vår kontroll som vi inte skäligen kunnat förväntas ha räknat med vid din beställning och vars följder vi inte skäligen kunnat undvika eller övervinna skall detta utgöra befrielsegrund som medför framflyttning av tidpunkt för prestation och befrielse från vite och annan påföljd.

Övrigt

Wallconcept.com förbehåller sig rätten att ändra priser och villkor utan varsel. Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Det är de villkor och priser som är aktuella vid beställningstillfället som gäller för din beställning.

Kontakt

Du når oss dygnet runt på info@wallconcept.com. Du kan även nå oss via telefon 0768-40 07 93.

Wallconcept.com/T-man G. Mediakontoret AB
Box 2135
600 02 Norrköping Sverige

Företaget innehar F-skattsedel
Organisationsnummer: 556213-3446

Bild: Wallconcept